Βιολογικές φράουλες για ζωηρή κόκκινη καρδιά

Fresh strawberries

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Warwick ασχολούνται με τις ευεργετικές δράσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωση φράουλας στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη.
Ο καθηγητής Paul Thornalley του Warwick Medical School διευθύνει την ομάδα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα συστατικά της φράουλας ενεργοποιούν την πρωτεΐνη Nrf2 η οποία ασκεί αντιοξειδωτική δράση. Αυτή η πρωτεΐνη ελαττώνει τα επίπεδα των ελεύθερων λιπιδίων και της χοληστερόλης στο αίμα συμβάλλοντας στη μείωση αυτών των σημαντικών παραγόντων κινδύνου για ανάπτυξη νοσημάτων της καρδιάς και των αγγείων όπως η στεφανιαία νόσος και το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η κατανάλωση φράουλων μετά από γεύματα βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της «κακής χοληστερόλης» προστατεύοντας από εμφάνιση Σακχαρώδη διαβήτη των ενηλίκων.
Ειδικά αυτό το καλοκαίρι λοιπόν καταναλώστε όσες πιο πολλές φράουλες μπορείτε συνδυάζοντας τη δροσιά που προσφέρουν με την προστασία και την αναζωογόνηση της καρδιάς και των αγγείων σας.

Πηγή:
Science Daily

Leave a Reply

Latest Posts

  • An introduction to Matcha Green Tea
    An introduction to Matcha Green Tea
    Matcha is a premium, stone-ground powdered green tea used in the traditional Chinese and Japanese tea ceremony. Few weeks before harvest, matcha plants are grown under shade. This process forces the plant to produce higher levels of caffeine and amino acids (e.g., theanine)....

Address

Georgiou Ouasigkton 18
Mesa Geitonia
Lemesos - 4002

Login Form

website security