Μαχαλεπί

Μαχαλεπί

Περιγραφή
Μια καλοκαιρινή δροσερή συνταγη που μοσχομυρίζει ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο από την Κύπρο!!!

Φτιάχνει:

7-8 μερίδες

Τι χρειαζόμαστε:

6 ποτήρια νερό
6 κουταλιές νησιαστέ (Κορν φλάουερ)
Ζάχαρη
ροδόσταγμα
σιρόπι τριαντάφυλλο

Πως το κάνουμε:

Διαλύουμε το νησιαστέ στο νερό και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι που να κοχλάσει και να βγάζει φουσκάλες.
Χαμηλώνουμε τότε τη φωτιά στο έλαχιστο, συνεχίζουμε το γερό ανακάτεμα για ακόμα 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να γίνει μια πηκτή και ρευστή κρέμα.
Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, το βρέχουμε και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.(πρεπει να είναι περίπου 1 με 1.5 εκ το πάχος της κρέμας, οπότε υπολογίζουμε αν θα θέλουμε κι αλλο ταψι)
Το αφήνουμε να κρυώσει καλα, το κόβουμε σε μερίδες (τετράγωνα μεγάλα κομματια) αφήνοντας τα στο ταψί, το καλύπτουμε με παγωμένο νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα να παγώσει καλα.
Για να Σερβίρουμε το μαχαλεπί παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε ένα κομματι μαχαλεπί, το ραντίζουμε με ροδόσταγμα και μια κουταλιά σιρόπι τριαντάφυλλο, το καλύπτουμε με παγωμένο νερό το κόβουμε μικρά κομματακια και στο τέλος πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη θέλουμε!

 
 
 
 
 
 
Οι συνταγές αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής αδείας του συντάκτη τους.
Copyright © Οι συνταγές της παρέας

Latest Posts

  • An introduction to Matcha Green Tea
    An introduction to Matcha Green Tea
    Matcha is a premium, stone-ground powdered green tea used in the traditional Chinese and Japanese tea ceremony. Few weeks before harvest, matcha plants are grown under shade. This process forces the plant to produce higher levels of caffeine and amino acids (e.g., theanine). At harvest, the...

Address

Georgiou Ouasigkton 18
Mesa Geitonia
Lemesos - 4002

Login Form

website security